Свечано обележен Дан Министарства унутрашњих послова

У недељу 04.06.2017. године у Нишу је обележен Дан Министарства унутрашњих послова, у знак сећања на сукоб са Турцима код Чукур чесме у Београду 1862. године.

Студенти Криминалистичко-полицијске академије учествовали су на централној манифестацији заједно са више од 1.000 припадника свих јединица МУП-а. У свечаном дефилеу пешачких формација један од ешалона чинило је 40 студената Криминалистичко-полицијске академије и 60 полазника Центра за основну полицијску обуку, који су марширали уз ешалоне припадника Жандармерије, Управе криминалистичке полиције, полицијских службеника опште надлежности, припадника Саобраћајне и Граничне полиције, Специјалне антитерористичке јединице и Сектора за ванредне ситуације. Поред пешачког ешалона на прослави Дана полиције присутни су имали прилику да виде показну вежбу припадника Хеликоптерске јединице, Жандармерије, Специјалне антитерористичке јединице, Полицијске бригаде и Сектора за ванредне ситуације али и службене псе са водичима, полицијски оркестар, Чету коњаника и дефиле возила и наоружања Министарства унутрашњих послова.

Поред студената који су учествовали у ешалону, 70 студената Академије учествовало је у протоколарном делу прославе, и имало задужења на различитим локацијама током манифестације.

Слике можете погледати овде

Ажурирано јун092017

KPA

© Криминалистичко-полицијска академија

 

Koнтакт

Адреса: 11080 Земун, Цара Душана 196
Телефон: 3161-444
Факс: 3162-150
Е-mail: dekanat@kpa.edu.rs

Пратите нас на: