Основне академске студије Kриминалистике

Оцена корисника:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 
Основне академске студије криминалистике које се изводе на Криминалистичко-полицијској академији су студије првог степена, које трају четири године (осам семестара) и обима су 240 ЕСПБ бодова. Студијски програм чине обавезни и изборни предмети: академско-образовни, теоријско-методолошки, научно-стручни и стручно-апликативни. Однос међу предметима изражен у процентима у складу је са захтевима акредитације. Сваки предмет је одређен бројем ЕСПБ бодова.

Студенти на трећој и четвртој години могу да се определе за праћење наставе на једној од три изборне групе. То су Криминалистичка, Полицијска и Безбедносна изборна група. Годишња оптерећеност студената на прве три године је 720 часова, тј. 24 часа недељно.На четвртој години оптерећеност је 735 часова.

На првој и другој години студенти имају десет обавезних предмета. На трећој и четвртој години шест обавезних предмета и четири изборна (од тога су 2 изборна у зависности од опредељења студента за изборну групу). На свим годинама студија реализују се и посебни облици наставе у које спадају различите стручне праксе.

Студент који положи све испите утврђене студијским програмом основних академских студија стиче високо образовање и стручни назив КРИМИНАЛИСТА.

Погледајте наставни план и програм студијског програма
Ова стручна оспособљеност омогућава студенту да у Министарству унутрашњих послова стекне статус полицијског службеника. У овом статусу обављаће законито и ефикасно сложеније послове на вишим хијерархијским нивоима. Професија КРИМИНАЛИСТА у статусу полицијског службеника је од посебног друштвеног значаја.

Део студената Криминалистичко-полицијске академије који заврши овај програм има могућност запослења и у другим државним органима, организацијама и недржавним субјектима, где ће применити стечена знања из области криминалистике, за рад на радним местима која се састоје од послова вишег нивоа сложености.

Сврха овог студијског програма има јасно дефинисане могућности како за наставак даљег усавршавања, тако и за праћење научних достигнућа из области криминалистике, а све у функцији стварања квалитетног научно-образовног профила за извршење полицијских послова.

Опште информације о упису можете добити на телефон Студентске службе 3107-967 или путем е-мејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Контакт подаци

Адреса: 11080 Земун, Србија
Цара Душана 196

© Copyright 2017 . All Rights Reserved Криминалистичко-полицијска академија. Информатички центар.

Претрага

Адреса: 11080 Земун, Србија
Цара Душана 196

  • (011) 3161-444
  • (011) 3107-100
  • dekanat@kpa.edu.rs