Специјалистичке академске студије

В:Д. ПРОДЕКАНА ЗА СТУДИЈЕ ДРУГОГ СТЕПЕНА

СликаИМЕ И ПРЕЗИМЕ
Александар Бошковић
ТЕЛЕФОН
+ 381 11 31 07 108
E-MAIL
Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

Студентска служба - питања и одговори
Радно време: од 10.00 до 13.00

СликаИМЕ И ПРЕЗИМЕ
Љиљана Јаношевић
ТЕЛЕФОН
+ 381 11 31 07 967
E-MAIL
Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

Студијски програм специјалистичких академских студија криминалистике изводи се на Криминалистичко-полицијској академији као студије другог степена које трају годину дана, организоване су у два семестра и носе 60 ЕСПБ бодова. Годишња оптерећеност студената је 600 часова, од тога 240 часова предавања, 240 часова вежби и 120 часова студијског истраживачког рада.
Концепт специјалистичких студија заснива се на савременим научним дисциплинама, садржајима, методама и техникама које одговарају стандардима престижних високих школа. Студијски програм специјалистичких студија на Академији омогућава студентима да изаберу смер према сопственом интересовању и професионалном опредељењу ради стицања посебног нивоа стручности потребног за успешно обављање послова у јавном сектору и привреди. На тај начин, пружа им се могућност да правац студија ускладе са актуелном, односно будућом каријером.
Право уписа на смер Криминалистичко супротстављање савременим облицима криминалитета (КССОК) имају кандидати који су завршили Криминалистичко-полицијску академију (Полицијску академију), правни факултет или други факултет друштвених наука.
Право уписа на смер Безбедносна заштита лица и имовине (БЗЛИ) имају кандидати који су завршили Криминалистичко-полицијску академију (Полицијску академију), Факултет безбедности и факултете из поља друштвено-хуманистичких, природно-математичких и техничко-технолошких наука.
Право уписа на смер Извршно управљање у систему државне управе (ИУСДУ) имају кандидати који су завршили Криминалистичко-полицијску академију (Полицијску академију), Војну академију или други факултет друштвеног смера.
Студент који положи све испите утврђене студијским програмом специјалистичких академских студија и одбрани специјалистички рад стиче високо образовање и стручни назив СПЕЦИЈАЛИСТА КРИМИНАЛИСТА.
Ажурирано феб142017

KPA

© Криминалистичко-полицијска академија

 

Koнтакт

Адреса: 11080 Земун, Цара Душана 196
Телефон: 3161-444
Факс: 3162-150
Е-mail: dekanat@kpa.edu.rs

Пратите нас на: