Реализација мобилности и дисеминације у Универзитету у Обуди, Мађарска, у оквиру NatRisk пројекта

Криминалистичко-полицијска академија је учешћем у мобилности, у оквиру међународног научноистраживачког пројекта који се спроводи у оквиру европског програма Erasmus+, под називом Development of master curricula for natural disasters risk management in Western Balkan countries − „NatRisk” (573806-EPP-1-2016-1-RS-EPPKA2-CBHE-JP), још једном показала да испуњава европске стандарде високог образовања и науке.
У периоду од 18. до 24. новембра 2018. године, по основу мобилности наставног и ненаставног особља, у сврхе тренинга, у Универзитету у Обуди (Мађарска, Будимпешта) боравили су наставници Академије, проф. др Горан Вучковић, проф. др Бранкица Поповић, проф. др Ненад Милић и Вук Кулић, из редова ненаставног особља. У исто време, у истом Универзитету, проф. др Саша Мијалковић, руководилац пројектног тима Академије, проф. др Александра Љуштина, члан пројектног тима (истаживач и наставник) и Анђела Павловић, члан пројектог тима (административно особље), присуствовали су радионицама посвећеним дисеминацији. Том приликом запослени Академије имали су могућност да ближе упознају Универзитет у Обуди, запослене, историјат и рад али и да представе традицију високог полицијског школства у Србији, упореде методе, средстава, технике, опрему и лабораторије за извођење наставе и истраживања два Универзитета, као и да упореде праксе међународне сарадње два Универзитета, у области наставног и истраживачког рада и сагледају могућности за озбиљнију сарадњу два Универзитета.
Сви учесници мобилности и дисеминације учествовали су у раду међународне научне конференције: 10th International Engineering Symposium – TESB 2018, која је одржана 21. новембра у Универзитету у Обуди. На истој конференцији, проф. др Бранкица Поповић имала је запажено излагање коауторског рада са проф. др Ненадом Милићем, из области дигиталне форензике, под називом: „Emerging challenges in digital forensics – police perspective“.

Контакт подаци

Адреса: 11080 Земун, Србија
Цара Душана 196

Установа

Основне студије

Упис

© Copyright 2018. All Rights Reserved Криминалистичко-полицијски универзитет. Информатички центар. Пријатељи сајта

Претрага

Адреса: 11080 Земун, Србија
Цара Душана 196

  • (011) 3161-444
  • (011) 3107-100
  • dekanat@kpu.edu.rs